
شیرمادر بهتر است یا شیرخشک؟ (قسمت اول)
بخش آموزشی سایت توت فرنگی با مبحث مهم “شیرمادر بهتر است یا شیرخشک” در خدمت شما همراهان گرامی است. پس با ما همراه باشید.
انتخاب تغذیه از شیرمادر یا شیرفرموله شده (شیرخشک)، یکی از بزرگترین تصمیم هایی است که والدین باید در مورد نوزاد خودشان بگیرند. تعدادی از سازمان های سلامت دنیا مانند سازمان جهانی بهداشت، آکادمی آمریکایی متخصصین کودک و موسسه پزشکی آمریکا، شیرمادر را بهترین انتخاب برای نوزادان میدانند. شیرمادر، نوزاد را در مقابل عفونت ها محافظت کرده، از آلرژیها جلوگیری میکند و نوزاد را از بسیاری مشکلات دیگر مصون میدارد. همچنین بر اساس نظرسنجی سایت معتبر KidsHealth، از تعداد ۳۶۰۰۰ رای، ۴۶/۱۵ درصد به تغذیه نوزاد خود از شیرمادر، ۱۵/۱۴ درصد به شیرخشک، ۲۸/۲۷درصد به مخلوط شیرمادر و شیرخشک و ۱۰/۴۴ درصد به عدم تصمیم گیری در این باره رای داده اند.
آکادمی آمریکایی متخصصین کودک، در شش ماه اول، تغذیه نوزاد را از شیرمادر توصیه میکند. همچنین مادران را به ادامه در شش ماه بعد نیز تشویق مینماید. اما ادامه دادن بیشتر از یک سال را به انتخاب و علاقه مادر و نوزاد وابسته میداند.
شیر مادر بهتر است یا شیرخشک
همچنین متخصصین کودک معتقدند که شیرمادر بهترین ماده غذایی برای تازه متولدین است. به هرحال شیردادن برای همه مادرها امکانپذیر نیست. تغذیه نوزادان از شیر مادر یا شیرخشک به سطح راحتی مادران، نوع زندگی و موقعیت های خاص پزشکی آنها بستگی دارد.
بعضی از مادرها اعتقاد دارند عدم شیردهی توسط خودشان، پیوند عاطفی بین مادر و نوزاد را به طور کامل ایجاد نخواهدکرد. اما حقیقت این است که عشق مادر به فرزند همواره رابطه عاطفی خاصی را با فرزند برقرار میکند و شیردهی (شیرمادر یا شیرخشک فرقی ندارد) این پیوند را محکمتر خواهد کرد.
تصمیم برای انتخاب شیر مادر و یا شیرخشک یک امر کاملا شخصی است. مزایا و معایب هرکدام را کنار خود گذاشته و سپس تصمیم نهایی خود را بگیرید.
توضیحاتی در مورد “شیر مادر”
مراقبت و پرستاری میتواند یک تجربه فوق العاده برای مادر و فرزند باشد. این عمل، پرورش را به بهترین نحو تکمیل و رابطه خاصی را بین هردو برقرار میکند که تمامی مادران آن را دوست داشته و خواهند داشت. در پایین به چندین مورد از فواید شیرمادر اشاره خواهیم کرد:
-
مبارزه با عفونت ها و وضعیت های مشابه
کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، کمتر از کودکان تغذیه کننده از شیرخشک در معرض عفونت بوده و بیمار میشوند. در مدت زمان خوردن شیرمادر، تمامی پادتنها و عوامل مبارزه با بیماری از بدن مادر به بدن نوزاد منتقل شده و سیستم ایمنی نوزاد را تقویت میکنند. تغذیه از شیرمادر، شانس کودک را برای ابتلا به بیماری های زیر کاهش میدهد:
- عفونت گوش
- اسهال
- عفونت های تنفسی
- مننژیت
- آلرژی
- آسم
- دیابت
- چاقی بیماری گونه
- سندروم مرگ ناگهانی (SIDS)
- هضم راحت شیر مادر توسط نوزاد
شیرمادر با عناصر لاکتوز، پروتئین و چربی از بهترین و کاملترین غذاها بوده و به راحتی توسط نوزاد تازه متولد شده هضم میشود. همچنین شیرمادر به طور ذاتی حاوی ویتامینها و موادمعدنی کافی برای بدن نوزاد تازه متولد شده، است. مهمترین ویتامین جذب شده ویتامینD بوده که دریافت آن در ۲ماه اول بسیار واجب است.
ادامه دارد …
ارسال نظر شما