
شیرمادر بهتر است یا شیرخشک؟ (قسمت دوم)
گروه آموزشی سایت توت فرنگی در ادامه مقاله اول، امروز با قسمت دوم موضوع “شیرمادر یا شیرخشک” در خدمت شما عزیزان است.
- شیرمادر رایگان است!
شیرمادر برخلاف شیرخشک حتی یک ریال هم هزینه دربر نخواهد داشت. علاوه بر آن هزینه های پستانک، شیشه مخصوص و غیره نیز کاهش خواهد یافت. همچنین از آنجایی که نوزادان تغذیه کننده از شیرمادر کمتر بیمار میشوند، کمتر به پزشک مراجعه کرده و هزینه درمان و دارو نیز فروکش خواهد کرد.
- نوزاد با مزه های متفاوت آشنا خواهد شد!
مادرهای شیرده باید روزانه بیشتر از ۵۰۰کالری مصرف کنند. پس آنها باید انواع مختلف غذا را استفاده کرده تا بتوانند این مقدار کالری را دریافت کنند. این غذاهای متفاوت مزه های مختلفی را به شیرمادر داده و نوزاد میتواند مزه های مختلف را آزمایش کند. با تست کردن مزه های مختلف توسط نوزاد، آنها با طبیعت این طعمها آشنا شده و در آینده مشکلات کمتری با غذاهای جامد خواهند داشت.
- همیشه در دسترس است!
برخلاف شیرخشک، شیرمادر همواره تازه و دردسترس بوده و در خانه، بیرون یا محل کار قابل استفاده است. همچنین دیگر نیازی به شستن شیشه ها و یا گرم کردن شیر در وسط شب نخواهد بود.
-
کودکان باهوشتری خواهید داشت!
تحقیقات نشان داده است، نوزادانی که تنها از شیرمادر تغذیه کردهاند، از آی کیو (IQ) بالاتری به نسبت نوزادان تغذیه کننده از شیرخشک برخوردار هستند.
- تماس بسیار نزدیک با کودک (پوست به پوست)
بسیاری از مادران از تماس بسیار نزدیک با نوزادان خود لذت میبرند. تماس پوست با پوست مادر و نوزاد رابطه عاطفی بین مادر و نوزاد را تقویت خواهد کرد.
- تاثیرات مثبت برای مادر
مهارت پرستاری و مراقبت از نوزاد، حس اطمینان از توانایی کامل برای مراقبت از نوزاد را در مادر القا خواهدکرد. همچنین شیردادن باعث سوختن کالری و منقبض شدن رحم شده و مادران سریعتر به حالت قبل از بارداری برگشته و وزن مناسب خود را به دست خواهند آورد. همچنین تحقیقات نشان میدهد، شیر دادن مادر، خطر ابتلا به بیماری های سرطان پستان، فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان رحم و سرطان تخمدان را در مادر کاهش خواهد داد.
- چالشها و مشکلات احتمالی شیردادن چیست؟
شیردادن برای برخی مادران راحت است. اما برای دیگر مادران زمان میبرد تا به این کار عادت کنند. مادر و نوزاد هردو نیاز به کمی صبر دارند تا به روند شیردادن عادت کنند. یک سری از نگرانی های معمول مادران در روزها و هفته های اول به قرار زیر است:
- اختلال در راحتی شخصی
در ابتدا بیشتر مادران با وضعیت شیردادن احساس ناراحتی میکنند اما بعد از آموزش های مناسب، حمایت و تمرین میتوانند بر این مشکل غلبه کنند.
-
زمان شیردادن و میزان تکرار آن
شیردادن زمان زیادی را میطلبد و مادران باید این نکته را درنظر داشته باشند. از آنجایی که شیرمادر زودتر از شیرخشک هضم میشود، نیاز است که مادران هر دو یا سه ساعت، مخصوصا در هفته های اول، به نوزادان خود شیر بدهند.
- رژیم غذایی
مادرانی که به نوزاد خود شیر میدهند باید بسیار بیشتر از دیگران به رژیم غذایی خود حساس و آگاه باشند. زیرا هرآنچه که آنها میل میکنند از طریق شیر به نوزاد منتقل خواهد شد. مانند دوران بارداری، مادران نباید از ماهی که در آن میزان جیوه بالا است استفاده کنند. همچنین مادرانی که نوشیدنی های الکلی مینوشند باید بدانند که ممکن است میزان کمی از آن به بدن نوزاد منتقل شود. در این صورت آنها باید حداقل دو ساعت بعد از نوشیدن، اقدام به شیردهی به فرزند خود بکنند که این مشکل برطرف شود.
ادامه دارد …
ارسال نظر شما