اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

به سایت توت فرنگی خوش آمدید , جهت عضویت در سایت بر روی لینک زیر کلیک کنید.

شیرمادر بهتر است یا شیرخشک؟ (قسمت سوم)

شیرمادر بهتر است یا شیرخشک؟ (قسمت سوم)

گروه آموزشی سایت توت فرنگی در ادامه مقاله دوم، امروز با قسمت سوم و نهایی موضوع “شیرمادر یا شیرخشک” در خدمت شما عزیزان است.

 

  • “شیر خشک” را بهتر بشناسید!

محصول تجاری (شیرخشک) برای نوزادان که به عنوان جایگزین شیرمادر وارد بازار میشود و معمولا یک سری از ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز کودک در آن وجود دارد. کارخانه ها در فضایی کاملا استریل، فرمول های تجاری را برای کپی برداری از شیرمادر مورد استفاده قرار میدهند. این افراد ترکیب پیچیده ای از پروتئین، شکر، چربی و ویتامین ها را که فراهم کردن آنها در خانه ممکن نیست، تولید میکنند. پس اگر تصمیمی بر استفاده از شیرمادر ندارید، تنها از نمونه های بازاری شیرخشک استفاده کنید و آنها را در خانه تولید نکنید!

علاوه بر مشکلات پزشکی که برخی مادران را از دادن شیرخود محروم میکند، شیردادن میتواند سخت و یا استرس ­زا نیز باشد. موارد زیر دلایلی است که بعضی مادران شیرخشک انتخاب میکنند:

  • خیال آسوده­ تری را به همراه می ­آورد!

این مورد برای شیرمادر هم صدق میکند. در این مورد والدین و یا حتی پرستار در هر زمانی میتوانند تنها با یک شیشه به نوزاد شیررسانی کنند. در این مورد مادر راحت­تر میتواند پدر را نیز درگیر کار کند و به این صورت ارتباطشان تقویت خواهد شد.

  • انعطاف پذیری بالاتری دارد!

زمانی که یک شیشه شیرخشک آماده میشود، مادر میتواند با خیال راحت کودک را به پرستار بسپارد و از تغذیه کودک آسوده خاطر باشد. همچنین شیرخشک نیاز به مکان خصوصی برای شیردادن نیاز ندارد.

  • به زمان کمتری برای تکرار شیردهی نیاز دارد!

از آنجایی که شیرخشک دیرتر از شیرمادر هضم میشود، نیاز کمتری به تکرار شیردهی به کودک احساس خواهد شد. همین امر قطعا آسودگی های بیشتری برای مادر و خانواده به همراه دارد.

  • نگرانی کمتر در رعایت رژیم غذایی

مادرانی که شیرخشک را انتخاب میکنند، دیگر نگرانی بابت رعایت خیلی از موارد مهم در رژیم غذایی را نخواهند داشت.

  • چالش ­ها و مشکلات شیر خشک

مشکلات زیر در زمان انتخاب شیرخشک در نظر داشته باشید:

  • کمبود پادتن­ها (آنتی بادی) در شیر خشک

هیچکدام از پادتن هایی که در شیرمادر وجود دارد در شیر خشک پیدا نمیشود. پس شیرخشک مانند شیرمادر نمیتواند کودک را از عفونت­ ها و بیماری ها محافظت کند.

  • ترکیبات آن دقیقا مانند شیرمادر نیست!

کارخانه ها با اینکه سعی بر کپی کردن مواد داخل شیرمادر در محصولات خود را دارند اما هنوز نمیتوانند این کار را به درستی انجام دهند. بنابراین تمامی مواد مورد نیاز کودک به او نخواهد رسید.

  • برنامه ­ریزی و سازماندهی آن سخت­ تر است

برخلاف شیرمادر که همواره دردسترس و نامحدود بوده و در دمای مناسبی مورد استفاده قرار میگیرد، دادن شیرخشک به نوزاد نیازمند برنامه­ریزی های مختلف در زمان های متفاوت است. والدین همواره باید مقدار بیشتری شیرخشک خریداری کرده باشند تا در مواقع اضطراری در نیمه های شب که مغازه­ ها تعطیل هستند با مشکل روبرو نشوند. همچنین ضروری است که همیشه پستانک و شیشه را به همراه داشته باشید. قطعا بعد از ۸تا۱۰ بار غذادادن به کودک، والدین خسته و گاه عصبانی خواهند شد.

  • باید برای شیر خشک هزینه بپردازید!

شیرخشک تغلیظ شده گران بوده و شیرخشک های کاملا آماده بسیار گران­تر و آنهایی که حاوی سویا و ذرات ضدآلرژی از همه گران­تر هستند.

  • امکان تولیدگاز بیشتر و یبوست وجود دارد

شیرخشک باعث تولیدگاز بیشتر شده و امکان یبوست در نوزاد را افزایش می­دهد.

  • تصمیم ­گیری در مورد اینکه شیرمادر بهتر است یا شیر خشک؟

تصمیم برای اینکه چطور به نوزاد خود شیر بدهید، تصمیم آسانی نخواهد بود. شما فقط زمانی خواهید دانست بهترین تصمیم چه چیزی است که نوزاد به دنیا بیاید. برخی مادران قبل از به دنیا آمدن نوزاد یک تصمیم خاصی را میگیرند. اما زمانی که نوزاد به دنیا می­آید و یا چند هفته بعد از آن تصمیمشان را عوض میکنند.

همچنین برخی از مادران شیر خود را با نوعی از شیرخشک مخلوط کرده و به نوزاد خود میدهند. آنها این تصمیم را به نفع زندگی و خانواده خود میدانند.

زمانی که در حال سبک سنگین کردن مزایا و معایب این دو نوع شیردهی هستید، حتما با پزشک و یا مشاور خود صحبت کنید.

 

دکتر الانا پیرل بن جوزف 

ارسال نظر شما